Yulaflı Peynirli Poğaça Tarifi

Pandemi sürecinin başlamasıyla beraber sosyal yaşantımız kısıtlandı ve çoğunlukla eve hapsolduk. Günlük aktivitelerimiz azaldı ve psikolojik yönden oldukça yıprandık. Bu durum duygusal beslenmeyi tetikledi ve canımız sıkıldıkça kendimizi mutfakta bulduk. Yapılan araştırmalar karantina süreci boyunca karbonhidrat tüketiminin arttığını gösteriyor. Gerek paketli hazır gıdaların, gerekse evde yapılan pasta/böreklerin tüketimi bir hayli artış gösterdi. Bu durumu göz önünde bulundurunca, sağlıksız beslenmeyi minimuma indirmek için evde daha sağlıklı alternatifler yapmak mantıklı bir tercih olacaktır. Şimdi yağlı, mayalı hamur işlerini bir kenara bırakın ve bu yulaflı peynirli poğaça tarifi için bir şans verin.

Yulaflı Peynirli Poğaça Tarifi

Malzemeler:

Yapılışı:

  1. Yulafları rondodan çekerek inceltin.
  2. Dereotu, maydanoz, taze soğan ve kapya biberi ince ince doğrayın.

3.Yumurtalardan birinin sarısını ayırarak kalan yumurtaları yulafa ilave edin.

  1. Kalan tüm malzemeleri karışıma ilave edin ve karışımı yoğurun.
  2. Ele yapışan bir kıvam olacaktır. Ellerinizi ıslatarak yuvarlak şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  3. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve isteğe göre çörekotu serpin.
  4. 170 derece turbo ayarda yaklaşık 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Fırının ısıtma durumuna göre pişme süresi değişebilir bu nedenle sık sık kontrol etmekte fayda var.

Bu ölçülerden 29 adet poğaça çıktı. Her bir adedi yaklaşık 35 kkal.

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Diyetisyen Büşra KALAY

Exit mobile version