Çift Taraflı Bant Nasıl Çıkar? (Pratik Yöntemler)

Her güzelliğin bir zorluğu da vardır sözüne dayanarak çift taraflı bant için de merak edilen soru şudur: Çift taraflı bant duvardan nasıl çıkar? Çift taraflı bandı duvardan çıkarmanın birden çok yol ve yöntemi bulunduğundan bu konuyu detaylandırmamız gerekmektedir.

Çift taraflı bant diğer bantlardan farklı olarak iki yüzeyi de birbirine tutturmak yani yapıştırmak için kullanabileceğimiz her iki yüzeyinde de yapışkan madde bulunan bant türüdür. Uygulaması çok kolay olan bu bantların çift yüzeyi de güçlü yapışkan özelliğe sahiptir. Fayans yüzeyleri, duvar ve mobilyalar gibi yüzeylerde kullanılan çift taraflı bantların pek çok çeşidi vardır. Peki, çift taraflı bant ne işe yarar? 

Çift Taraflı Bant Ne İşe Yarar?

Duvarınıza bir tablo veya bir saat gibi bir nesneyi monte etmek istediğinizde duvarınıza çivi veya vida yoluyla zarar vermek durumunda kalacaksınızdır. Sonrasında o nesneyi çıkardığınızda açık kalan boşluğu doldurmak, duvarı tamir etmek veya boyamak zorunda kalacaksınızdır. Tüm bunların olmaması adına kullanılan malzemenin adıdır çift taraflı bant. Çift taraflı bant kullanarak ne eşyaya ne de yerleştirileceği alana zarar vermemiş olursunuz.

Çift taraflı bant ne işe yarar? Sorusu ve cevabı bu noktada kolay ve önemli gözüküyor. Çift taraflı bandı kullanarak monte ettiğiniz yer ve alanlar minimum zarar görmektedir. Ne bir çivi izi ne bir vida deliği olmayacağından çok daha pratik ve görsel olarak da çok daha şık bir görünüm alacaktır. Ayrıca bandın dayanıklı olması epeyce kiloya kadar taşıma kapasitesiyle güvenli, zahmetsiz ve temiz bir montaj işlemi gerçekleştirmiş olacaksınız.

Montaj ettiğiniz eşyayı kaldırmak veya yerini değiştirmek istediğinizde ise nasıl güçlü bir yapıştırıcılar ise kaldırıldıklarında da iz bırakmadan yüzeyden kaldırılabiliyorlar. Olası aksiliklerde de yukarıda saydığımız yöntemleri kullanarak kolaylıkla tertemiz çözümler üretebilirsiniz.

Çift Taraflı Bant Duvardan Nasıl Çıkar?

Çift taraflı bandı duvardan çıkarma yöntemleri;

Gelin tüm bu maddeleri detaylı olarak inceleyelim.

Sıcak Su ile Çift Taraflı Bant Nasıl Çıkar?

Sıcak su ile çift taraflı bandı çıkara en basit yol gibi görünmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta sıcak su ile bandın direk temasını sağlamamak lazım gelir. Sıcak suyu bir bezin üzerine damlatıp bandın olduğu alanı silerek bandın bıraktığı izlerin çıkması sağlanabilmektedir. Oldukça ekonomik ve kolay bir yöntem olan bu yöntemde uygulama alanının sıcaktan zarar görmeyecek bir yer olması önemli bir unsurdur.

Isıtarak Bandı Çıkarma

Çok yaygın uygulanan yöntemlerden biri de ısıtarak çıkarmadır. Yapışkanlı nesneler özellikle tutkallar ısı karşısında yapışma özelliklerini yitirirler. Isıtarak çıkarma yönteminde en çok kullanılan 2 nesne de saç kurutma makinası ve ütüdür. Saç kurutma makinası bandın olduğu alana direk tutularak ısıtılır ve çıkarma işlemi yapılır. Lakin ütüyü direk bandın üzerine uygulamak istemeyeceğimiz sonuçlar doğurur. Bu yüzden ütü uygulaması yapılacak bandın üzerine bir bez koymak doğru olacaktır.

Çamaşır Sodası Kullanarak Bandı Çıkarma

Bir miktar çamaşır sodası ile yarım litreye yakın suyu karıştırarak elde edilen sıvıya bezi sokup o bezle de güzelce ovalayarak bandın olduğu alanı temizleyebilirsiniz.

Aseton kullanarak Bandı Çıkarma

Asetonun genel amacı oje çıkarmak olsa da özel manada iyi bir çözücü, eriticidir. Bu sebepledir ki çift taraflı bantların yapıştırıldıkları yerden çıkarılmasında aseton da kullanılan yöntemlerden biridir. Yalnız bu noktada dikkat edilmesi gereken şeyse duvarı ve mobilyalarınızın boyasının zarar görmemesi için aseton dökeceğiniz yere dikkat etmeniz gerekmektedir. Beton, Fayans gibi bozulmayacak yüzeylerde rahatlıkla bir pamuğa dökerek veya bir beze dökerek çift taraflı bandın üzerine sürerek çıkarabilirsiniz.

Makyaj Sütü ile Bandı Çıkarma

Çift taralı bant duvardan nasıl çıkar? Sorusunun belki de en ilginç cevaplarından biridir makyaj sütü…

En zorlu makyajları bile çıkarabilen makyaj sütü iyi bir çözücü olduğundan bandın üzerine de birkaç kez uygulandığından bandın çözüldüğünü göreceksiniz.

Gaz Yağı ile Bandı Çıkarma

Leke Çıkarmada oldukça etkili olan gaz yağı, Duvar benzeri yüzeylerde bulunan çift taraflı bant için de uygulanabilmektedir. Bir süngere bir miktar dökülerek ovalayarak yüzeyden çıkarma işlemi sağlanabilir. Yine bu noktada dikkat edilmesi gereken şey bandın çıkmasından sonra duvarda kalabilecek yağ izi için ıslak bir bezle arkasından yeniden silinmeli.

Zeytinyağı-Karbonat Karışımı

Zeytinyağı ile karbonattan oluşan karışımı bir miktar ısıtarak  bandın üzerine uygulanmasıyla kolaylıkla bandın çıkabildiğini göreceksinizdir.

Exit mobile version