Karnabahar Topları: Çocuğunuz Bu Tarife Bayılacak

Çocuklarınızın daha fazla sağlıklı sebze yemesini istiyorsanız bu karnabahar topları tarifi tam size göre! Bazen anneler için en zoru vitamin ve mineral deposu sebzeleri çocuklara yedirmek oluyor. Bunlardan biri de sindirime yardımcı yüksek lif içeren; beyin gelişiminde gerekli olan nörotrasmitterlerin yapısında yer alan yüksek kolin ve  hücre yenileyici sülforafan içeriği ile harika bir sebze olan karnabahar…

 

Karnabahar Topları Tarifi

Hem çocuklarınıza karnabaharı sevdirmek istiyor hem de kendinize alternatif lezzetler arıyorsanız ihtiyacınız olan malzemeler;

Yapılışı:

Karnabaharı suda ya da buharda haşlayın (buharda haşlama yöntemi ile; vitamin ve mineral kayıplarını önlenir, Suda haşlama yöntemi ile bir miktar kayıp yaşanabilir ancak bu yöntemin avantajı da karnabahardaki gaz yapıcı maddelerin haşlama suyuyla atılmasıdır.) Haşladığınız karnabaharları pürüzsüz olana dek mutfak robotundan geçirin.

Püre haline gelmiş karnabaharların bir tülbent yardımı ile suyunu sıkın (elinizle de yapabilirsiniz). Bu sırada tadına bakarak tuz ve diğer baharatlar ile peyniri ekleyebilirsiniz. Karışımdan 1’er kaşık alarak top şekline getirin ve zamanınız varsa 1 saat kadar buzlukta dondurun. Donmuş karnabaharları önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayın, dilerseniz galeta ununun içine parmesan peyniri ve sarımsak tozu da ilave edebilir, üzerine kaşar peyniri ya da mozarella peyniri koyabilirsiniz.

Tüm topları panelendikten sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine koyarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25dk pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Diyetisyen Elif Gülfem KİRAZ

Exit mobile version