Damak Şişmesi Neden Olur, Nasıl Geçer?

Karşımıza çok fazla çıkan bir diş eti problemi olan damak şişmesi, çene kemiğinin üzerini örten pembe renkli dokunun şişmesi ile açıklanır. Diş köklerini de içerisinde barındıran bu dokular kan damarları konusunda da zengindir. Ayrıca ağız ve diş sağlığı için de oldukça önemlidir. Dişle ilgili problemlerde akla damak genelde sonradan gelir fakat bu önemli bir detaydır. Zira damak şişmesi pek çok kişi için yüksek bir ağrı yapacaktır. Bir şekilde bu problemi yaşarsanız, iltihaplanmaya kadar giden bir süreç karşınıza çıkabilir. Şişen diş eti zaman içerisinde semptomlara sebebiyet vereceği için de müdahalede bulunmak gerekir. Damak şişmesi neden olur ve nasıl geçer? Sizler için detaylı bir araştırma yaptık.

Üst Damak Şişmesi Neden Olur?

Beslenme şeklinden dolayı yaşanabilen damak şişmesi problemi, sıcak gıdaların hızlı bir şekilde tüketilmesi yüzünden de oluşabilir. Aniden damak şişmesi yaşanabileceği gibi zaman içerisinde yavaş yavaş da oluşabilir. Sıcak havalarda tüketilen buzlu içecekler bu konuda büyük bir paya sahiptir. Bu tarz durumlar haliyle damağınızı acıtacaktır. Bununla birlikte damakta pamukçuk gibi hastalıklar oluşabilir. Bu da haliyle damak şişmesine sebebiyet verir. Ağız bakımına ve temizliğine dikkat etmeniz önemli bir unsur olacaktır.

Temiz gıdaları tüketmeniz ve hijyene dikkat etmeniz gerekmektedir. Bunun yanında vücudunuz susuz kalır ise damakta kuruluğa neden olur ve bu da uzun süre içerisinde bakteriye neden olur. Bu durum da damağınızı şişirir. Hepres simpleks virüsü dediğimiz hastalık doğrudan damak şişmesine neden olduğu için büyük bir etkiye sahiptir. Ağız içine yayılınca konuşmayı zorlaştıracak bir şekilde damağı şişiren bu virüs, alerji ile de meydana gelebilir. İlk akla gelen olmasa da alerjiler de damak şişmesine sebep olur.

Damak Şişmesi Nasıl İner?

Öncelikle şişliğe neden olan durumun tespit edilmesi gerekmektedir. Hangi unsur damak şişmesine neden oluyor? Bu durum nasıl karşımıza çıkıyor? Bunun çözümü için hemen kulak burun boğaz doktoru ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Ayrıca diş eti uzmanı ile de görüşmeniz gerekebilir. Oluşan iltihaplar için genellikle ağız spreyi ile birlikte antibiyotikler verilmektedir. Bunları düzenli kullanarak problemlerden kurtulabilirsiniz. Bu ilaçların düzenli kullanılması sizleri bu konuda rahatlatacak ve problemden kurtaracaktır. Bunun dışında;

Damak Şişmesi Kaç Günde Geçer?

Doktorlar ortalama 7 gün içerisinde iyileşme sürecinin başladığını söylüyor. Evinizde yapacağınız doğal bakımlar ve tedaviler bu süreci hızlandırabileceği gibi ortalama 7 gün içerisinde damağınızın eski haline kavuşabileceği belirtiliyor. Bu yüzden hijyene ekstra dikkat etmeniz gerekiyor. Yapacağınız bütün bakım süreçleri sizin için önemli bir artı olacaktır. Damak kabarmasına ne iyi gelir? başlığımızda evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemleri anlattık. Bu sayede hızlı bir şekilde bu problemden kurtulma şansınız olacaktır.

Damak Kabarmasına Ne İyi Gelir?

Tat alma duyularımızdan birisi olan damak için kişisel bakıma kesinlikle dikkat etmeniz gerekiyor. Ağız bakımınıza önem vermezseniz bakterilere zemin hazırlamış olursunuz. Bu gibi durumları yaşarsanız aşağıda verdiğimiz maddelere dikkatli bir şekilde göz atmanızı öneriyoruz. Sizi ciddi anlamda rahatlatacaktır.

Gün içinde farklı malzemelerden oluşan yemekleri tüketirken damaklarımızdaki dokuları zedeleyebiliriz. Bu bile damak şişkinliğine sebebiyet verebilir. Damak yüzeyindeki aşınma durumu bir şekilde iltihap yaratacağı için damak şişmesi olarak karşımıza çıkıyor. Tedavileri yukarıda anlattığımız şekilde kendiniz uygularsanız süreci ekstra hızlandırabilirsiniz. Şimdiden geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Exit mobile version