Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu İçin Birkaç İpucu

Çocuğum sözümü hiç dinlemiyor, sürekli koşturup eşyalara tırmanmaya çalışıyor, konuşurken veya arkadaşlarıyla oyun oynarken sırasını beklemiyor, eşyalarını sürekli kaybediyor, bir işi bitirmeden diğerine geçiyor, yaptığı şeylerden hemen sıkılıyor, birkaç dakika bile olsa sakince oturamıyor bide dikkati çabuk dağılıyor.

diyorsanız çocuğunuzda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) olabilir. Ancak bu gibi davranışlar her çocukta görülebilir. Burada önemli olan bu davranışların bu davranışların ısrarla devam etmesi ve giderek yaygınlaşmasıdır.

dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu

Çocuğunuzun dikkatsiz ve aşırı hareketli davranışları bazen zorlayıcı olabilir fakat bu davranışlarla baş etmek için bağırmak, aşağılamak, fiziksel veya duygusal şiddet uygulamak bir çözüm değildir. DEHB nörobiyolojik bir rahatsızlıktır. Bu nedenle öncelikle yapmanız gereken doktorunuza başvurup gerekli tedavi sürecini başlatmak olmalıdır. Bu sürece ek olarak hem çocuğunuzun hayatını hem de kendi hayatınızı kolaylaştırmak için uygulayabileceğiniz birkaç ipucuyla devam edelim.

Çocuğunuz için Yapabilecekleriniz;

Kendiniz için Yapabilecekleriniz;

Psikolog Buse OR

Exit mobile version