Evde Kolayca Yapabileceğiniz Yüz Maskeleri

evde yüz maskesi

İnsanlar, günlük hayatta birçok problemle karşı karşıya gelebilmekte ve bu da cilt problemleri gibi sık karşılaşılabilen olumsuz bir sonuç doğurabilmektedir. Stres, alkol kullanımı, genetik faktörler gibi çeşitli unsurlar yüz ve cilt konusunda olumsuz etkiler doğurabilmektedir. Ancak bunun için yüz maskeleri gibi çeşitli çözüm yolları üretilmiştir. Evde yüz maskesi yapımı ve tarifleri…

Yüz maskesi, ciltteki kırışıklıklarla mücadele edebilmek ve aynı zamanda cansız, soluk görünen cildi canlandırabilmek adına etkili silahlardandır. Farklı içerikte birçok unsura sahip yüz maskesi bulunmakta ve bu yüz maskeleri farklı oranlarda cildimize etki etmektedir. Ancak genel gereklilikleri içeren çoğu yüz maskesi, cilt canlandırma ve kırışıklarla mücadele gibi unsurlar bakımından uzun yıllardan beri tercih edilmektedir. İnsan cildi de, vücudun hemen her organının ihtiyaç duyduğu gibi bakım, onarım ve yenilemeye ihtiyaç duymaktadır.

İyi bir bakım cildi diri tutmaya yardımcı olacak, aynı zamanda çeşitli uygulamalar da problemler yaşanan ciltte etkili sonuçlar doğurabilecektir. Maske de bu noktaları sağlama aşamasında yardımcı olan araçlardan bir tanesi olarak çeşitli şekillerde bulunmaktadır. Yüz maskelerinin kullanımı yine çeşitli kozmetik firmalarının sağlayabileceği maskelerle olabileceği gibi, çok daha zahmetsiz ve kolay bir şekilde ev yapımı kişisel imkanlarla da gerçekleştirilebilmektedir.

Evde Yüz Maskesi Çeşitleri

Bireylerin yapabilecekleri birçok farklı evde yüz maskesi bulunmaktadır. Bunlardan birkaç tanesini örneklendirmek gerekirse:

  • Salatalık maskesi.
  • Bal ve badem maskesi.
  • Yulaf maskesi.
  • Meyve maskeleri.
  • Gül maskesi.
  • Yoğurt maskesi.
  • Domates maskesi.
  • Limon maskesi.

Sayılan örnekler sınırlandırıcı değildir, evde yapılabilecek maskeler fazlaca çeşitlidir. Bu çeşitliliğin sebebini de maskelerin hitap ettiği alanlar oluşturmaktadır. Yüz maskeleri, farklı amaçlara hitap etmekte ve bu amaçlar doğrultusunda çalışma işlevini sağlamaktadır. Farklı işlevlere sahip maskelerin kullanımı da kişinin problemi veya erişmek istediği amaç doğrultusunda tercih edebilmesi adına avantajlı bir konudur.

Yüz Maskesinin Etkilerine Göre Sınıflandırılması

yüz maskesi çeşitleri

Yukarıda değindiğimiz gibi yüz maskeleri farklı amaçlar bakımından kullanılabilmektedir. Bu amaçlardan bazılarını da saymak gerekirse:

  • Peeling Maskeler: Sık sık tercih edilen evde yüz maskesi türlerinden birisi olan peeling maskeler, yüzdeki ve derideki ölü hücrelerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlayarak yüzünüze canlılık katmaktadır.
  • Nemlendirici Maskeler: Kırışıklıklara karşı mücadele etmek isteyen veya önlem almak isteyen bireylerin tercih edebileceği yüz maskelerinden olan nemlendirici maskeler de yüzeyde bir katman oluşturarak kırışıklıklarla etkin bir şekilde mücadele etmektedir.
  • Gerginleştirici Maskeler: Adından da anlaşılacağı üzere yüzün ve cildin gerilerek kan dolaşımının artırılması ve yüze kanın daha iyi gidebilmesini sağlayan bu maskeler de canlı bir görünüm sağlamak adına sıkça tercih edilmektedir.
  • Akne, Sivilce ve Leke Maskeleri: Bu maske çeşitleri de akne ve sivilcelerle mücadele eden bireyler bakımından etkili sonuçlar yaratmaktadır.

Sınıflandırılan bu maskeler de sayılanlarla sınırlı değildir, yine bireyler problemlerinin niteliklerine göre daha farklı birçok alana yönelerek maske tercihi yapabilirler.

Yüz Maskeleri ve Tarifleri

evde yüz maskesi salatalık maskesi

Salatalık Maskesi

Cildin tazelenmesine ve nemlenmesine yardımcı olan salatalık maskesi çeşitli malzemelerle de yapılabilir, sadece salatalık kullanılarak da yapılabilir. Aloe vera’ ya sahip olan bireyler salatalık, yoğurt ve aloe vera karışımını cihazları yardımıyla hazırladıktan sonra yüzlerine sürüp 20 dakika bekledikten sonra suyla yıkamak suretiyle salatalık maskesi uygulayabilirler. Bunun dışında sadece salatalık kullanarak maske yapmak isteyen bireyler ise salatalığı soyup yüze sürülebilecek kıvama kadar ezerek yüzlerine sürüp 15 dakika bekleyebilirler. 15 dakika sonrasında soğuk su yardımıyla yüzlerini yıkayan kişiler, büyük oranda nemlenme ve tazelenme sonuçlarıyla karşılaşacaklardır.

Yulaf Maskesi:

yulaf maskesi

  • Cildin yumuşatılması konusunda yulaf maskesi fazlasıyla etkilidir. Bu maskeyi yapmak için yarım fincan yulaf ezilmekte ve ezilen yulafla iki tatlı kaşığı süt, yarım çay kaşığı bal ve eğer varsa papatya yağı eklenecektir. Bu karışım dairesel şekilde yüze sürülüp 15 dakika bekletilecektir.

Bal Maskesi:

Çok basit bir şekilde hazırlanan bal maskesi, yüzünüze bal sürüp 15 dakika bekleyip ardından yıkayarak gerçekleştirilebilmekte ve sıkı cildiniz için etkili sonuçlar doğurabilmektedir. Eğer bir tatlı kaşığı bala iki adet toz şeklinde hazırlanmış badem karıştırılırsa ve yüze uygulanırsa bu yüz maskesi de peeling maskesi denilen ölü derileri atan maske çeşidini verecektir.

Gül Maskesi:

gül maskesi

Cildi ve yüzü gençleştirme etkisi olduğu söylenen gül maskesinin uygulaması da son derece kolaydır. 5 adet taze gülün yaprakları alınır ve yüze sürülebilecek kıvama gelene kadar ezilir. Ezilen bu kıvam yüzünüze uygulanır ve 15 dakika bekletilir.

Yoğurt Maskesi:

yoğurt maskesi

Kırışıklıklara karşı mücadele etmek isteyen bireylerin tercih edebileceği maske çeşitlerinden birisi olan yoğurt maskesi, basit anlamda yüze sürülüp 15-20 dakika aralığında bekletilerek kullanılabilir.

Domates Maskesi:

domates maskesi

Akne ve sivilce problemleriyle boğuşan ve bu konuya çözüm bulamayan bireyler de domates maskesini deneyebilir. Bir adet domates ortadan ikiye bölünmek suretiyle yüze konur ve 15 dakika süresiyle yüzde bekletilir. Akne ve sivilcelerle mücadelede domates maskesi son derece etkilidir.

Limon Maskesi:bal limon maskesi

Akne ve sivilcelere benzer bir husus olan lekelerle savaşta limonun asidik bir yapıya sahip olması da etkilidir, bir tatlı kaşığı bal ve limonun karışımının yüze uygulanıp 20 dakika bekletilmesiyle lekelerle etkili bir savaşçı formül elde edilmiş olunacaktır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu