Facebook Pixel
Trend

Miyom Bitkisel Tedavi Çözümleri

Miyom Nedir?

miyom bitkisel tedavi

Miyom için bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir? Tümörler iyi ve kötü huylu olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Miyom ise rahimde oluşan iyi huylu bir tümör çeşididir. Yapılan araştırmalar sonucunda üç kadından birinde miyom olduğu belirlenmiştir. Genellikle 30 ile 40 yaş arasında görülmektedir. Neden ve nasıl oluştuğu tam olarak bilinmemektedir. Bilinen gerçeklerden biri ise östrojen hormonunun miyomların büyümesini hızlandırdığıdır. Fazla kilolu olunması ve ailenin genlerinden de yatkınlık olmasının etkili olduğu düşünülmektedir.

Oluşmaya başladıkları andan itibaren belirgin semptomlar görülmemektedir. Ancak adet dönemlerinde şişlik veya karın ağrılarına neden olmaktadır. Bu semptomların yanında;

  • Sırt ağrıları
  • Sık sık tuvalete gitme
  • Midede yaşanabilen rahatsızlıklar

olarak da sayılabilir.

Miyomların büyüklükleri kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. İyi huylu olmasına karşın yaklaşık %1 oranında kötü huylu bir tümöre dönüşme ihtimali vardır. Çok hızlı bir şekilde ya da aniden büyüyen, şüpheli olduğu düşünülen miyomların tedavi edilmesi gerekmektedir.

Çok belirgin semptomları olmadığı için bir kontrol esnasında rastlantı sonucu fark edilebilmektedir. 35 yaşından sonra kadınların kontrollerini düzenli olarak yaptırılmalıdır.  Her miyom için tedavi uygulanmamaktadır. Bazı kadınlar için sadece düzenli olarak takip edilirken bazı kadınlarda ilaç kullanması gerekebilmektedir. Çeşitli durumlarda miyomlar küçülmemektedir. Dolayısıyla açık ya da kapalı ameliyatlar ile alınabilmektedir.

Son yıllarda bitkisel tedavi her hastalık için alternatif bir tedavi seçeneği olmaktadır. Miyom için de bitkisel tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Çünkü doğa çok zengin bir hazinedir ve henüz çözülemeyen çok sayıda sırrı saklamaktadır. Ameliyat olmak istemeyen ve miyomlarının küçülmesini isteyen kişiler faydalı bitkileri tüketebilirler. Burada en önemli nokta doğru miktarda kullanmaktan geçmektedir.

Miyom Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

miyom bitkisel tedavi

  • Miyomların küçülmesinde etkili olan şifalı bitkilerin başında limon suyu gelmektedir. İçerisinde mineral ve vitamin zengindir. Bir tatlı kaşığı kadar karbonatı ve iki tatlı kaşığı kadar limon suyu ile bir bardakta karıştırın. Üzerine bir bardak su ekleyin. Düzenli olarak her gün içilmesi halinde kısa bir sürede küçüldüğünü göreceksiniz.
  • Uzak Doğu’dan gelen yeşil çayın faydaları çok fazladır. Ama miyomlar üzerinde küçültmesinin yanında yok olmasını sağlayabilmektedir. Bunun için iki ya da üç bardak yeşil çay her gün tüketilmelidir. İçerisinde bulunan özel bir bileşen sayesinde miyom hücrelerinin hem gelişimini hem de büyümesini engellemektedir.
  • Miyomların oluşmasının nedenlerinin başında gelen östrojen hormonunun fazlasının vücuttan atılması gerekmektedir. Bunun için miyom bitkisel tedavi listesinde yer alan karahindibayı tercih etmelisiniz.

Karahindiba kökünden 3 yemek kaşığı alınır. Üzerine kaynatılmış 2,5 su bardağı kadar su eklenir ve kaynatılır. Yirmi dakika beklenir. Demlenen karahindiba sonrasında süzülür. Diğer bitkilerden farklı olarak üç aydan daha fazla içilmelidir. Ayrıca günde 3 kerede tüketilmelidir.

  • Başka bir kök ise Dulavratotu köküdür. Adı ilginç bir bitkidir ve karahindiba gibi östrojen hormonunun metabolizmada en iyi şekilde kullanılmasını sağlar. Böylelikle miyom oluşumu yavaşlar ve azaltır. Bir süre sonrada miyomlar yok olarak kurtulabilirsiniz.

Bir tatlı kaşığı kadar dulavrat otu kökü bir bardak sıcak suyun üzerine eklenir. Karıştırıldıktan sonra demlenmesi için 20 dakika beklenir. Sonrasında ise süzdükten sonra içmeye başlayabilirsiniz. Günde sadece üç defa içilmelidir. Yaklaşık olarak da 4 ay kadar düzenli bir şekilde içilmelidir.

  • Östrojene karşı duyarlı olunmasını engelleyen keten tohumu, miyom bitkisel tedavi listesinde yer almaktadır. Yağ asitleri ile omega-3 bakımından da çok zengindir. Vücuttan çok daha hızlı bir şekilde östrojenin uzaklaşmasını sağlayıcı etkisi ile iltihap oluşma ihtimalini de düşürmektedir.
  • Meyvelerden ise elma ile armut içerisinde lif vardır. Bunun yanı sıra floetin adı verilen bir flavonoid de içermektedir. Bu iki bileşen miyomların büyümesini engellemektedir.

Süt ve Zerdeçal Miyom Küçülmesinde Etkili Midir?

sütün faydaları zerdeçalın faydaları

Beslenmede süt çok önemli bir yere sahiptir. Kemik ve zihin gelişimi başta olmak üzere çeşitli faydaları vardır. Özellikle miyomlar üzerinde zerdeçal, kişniş ve triphlalanın kullanıldığı bir karışım olarak tüketilirse oldukça etkili olmaktadır.

Bir bardak sütün içerisine üç farklı baharat bir tatlı kaşığı kadar eklenerek karıştırılmalıdır. Günde ise iki kere içilmesi yeterli olmaktadır. Hazırlamadan önce bu baharatlardan birine alerjiniz olup olmadığını öğrenmelisiniz.

Miyom Büyümesini Engelleyen Baharat: Tarçın

Bütün baharat çeşitleri içerisinde hem kokusu hem de tadı ile tarçın farklı özellikleri ile dikkat çekmektedir. Araştırmalar sonucunda sayısız faydaları içerisine miyomların büyümesini engellediği bulunmuştur. Tatlılardan yemeklere kadar tarçın mutlaka yenilmesi gereken bir besindir.

Miyom Bitkisel Tedavi İçin Diğer Şifalı Bitkiler

Her bitkinin özünde farklı bileşenler vardır. Fasulye, protein için önemli bir kaynaktır. Ayrıca miyomların büyümesine neden olan iltihapları azaltıcı etki göstermektedir. Özellikle miyomların tedavi sürecinde et yenmemesi gerekmektedir. Bunun yerine fasulye yiyerek protein ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Miyomların büyümesine neden olan başka bir hormonsa insülindir. Kepekli tahıllar insülin dengesini sağlayarak miyomların büyümesinin önüne geçilmektedir.

Şifalı bitkiler içerisinden sevdiklerinizi seçerek düzenli bir şekilde beslenme programınızda yer vermelisiniz. Kullanım süresi uzun olarak görülse de doğal yollar ile miyomların neden olduğu olumsuzlukların önüne geçebilirsiniz.

Tüm bu önerileri mutlaka doktorunuza ya da uzman bir hekime danışmadan tüketmeyiniz! Sağlıklı günlerde görüşmek dileğiyle…

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu