Facebook Pixel

Burun Kenarı Kızarıklığı (Doğal Çözümler)

Burun yüzümüzdeki en ince derili hassas bölgelerden biridir. Bütün yüzümüzün aksine burun dış etkenlerden çok çabuk etkilenir. Havalar, hastalıklar, yüzümüze sürdüğümüz kremler ya da tükettiğimiz besinler çeşitli problemlere sebep olabilir. Bunlardan biri de burun kenarı kızarıklığı durumudur. Kızarıklıklar genel olarak önemsenmese de altında yatan sebeplerin bulunması gerekmektedir.

Burun kızarıklığı daha çok kış ve bahar mevsimlerinde kendini gösteren bir durumdur. Bahar alerjisi veya grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda bu durumu oluşmasına zemin hazırlar. Sık sık mendillerle burnun silinmesi, burunda kızarıklıkların oluşmasına sebep olur. Sürekli mendille aynı bölgenin silinmesi, derinin tahriş olmasına sebep olmaktadır. Hatta derinin aşınması durumunda burunda açık yaralar bile ortaya çıkabilir. Öte yandan ortada bir sebep yokken de hassas ciltli veya beyaz tenli insanlar burun kenarı kızarıklığı yaşamaktadır. Derileri tahriş olmasa da kızardığı için rahatsız edici olmaktadır. Dokunun tahriş olması ve renk değiştirmesi sebebiyle ortaya çıkan bu görüntüden kurtulmanın ise bazı yolları mevcut. Burun kenarı kızarıklığı durumunda uygulayabileceğiniz tedavi yöntemlerini sizler için derledik.

Burun Kenarı Kızarıklığı Nasıl Geçer?

burun kenarında kızarıklık

Yaşadığımız burun kızarıklığı durumunda daha çok fondöten yardımıyla kızarıklığı gizleyebiliyoruz. Ancak gün içerisinde tekrar burun silindiğinde fondöten de etkisini kaybediyor ve kızarıklık tekrardan ortaya çıkıyor. Burun kızarıklığını kapatmanın çeşitli yolları bulunmaktadır. Bu yöntemleri uygulayarak siz de kısa süre içerisinde bu hoş olmayan görüntüden kurtulabilirsiniz. Kış aylarında sıklıkla görülen bu durum karşısında alınacak önlemler ile burun kızarıklığı problemininde önüne geçebilirsiniz. Her yöntemden sonra dışarı çıkarken güneş kremi sürmeyi unutmayın! 

Nane ve Dağ Çileği Yaprağı Çözümü

Burun kızarıklığını gidermek için uygulayabileceğiniz en doğal yöntemlerden birini sizin için araştırdık. Bu yöntemi uygulayabilmek için bazı malzemelere ihtiyacınız olacak.

Malzemeler

  • Dağ çileği yaprağı
  • Bir avuç nane

Uygulanışı

  1. Bir tutam kadar dağ çileği yaprağını ile birlikte bir avuç naneyi bir havanda ezin.
  2. Ezme işleminden sonra üzerine biraz su ilave edin.
  3. Karışım karamel kıvamına gelene dek su eklemeye devam edin.
  4. Karamel kıvamına geldikten sonra hazırladığınız bu maddeyi burnunuza iyice sürün.
  5. Burun kızarıklığı sorunu tamamen geçene kadar bu yöntemi uygulayın.

Burun Kenarı Kızarıklığı için Süt ve Yaban Turpu Çözümü

Burun kızarıklığına karşı uygulanabilecek bir diğer yöntem de süt ve yaban turpudur. Bu yöntem için iki adet malzemeye ihtiyacınız vardır.

Malzemeler

  • Yarım litre süt
  • 1 tane yaban turpu

Uygulanışı

  1. Yaban turpunu dilimleyin ve üzerine hazır beklettiğiniz yarım litre sütü ilave edin.
  2. Daha sonra bu malzemeleri iyice karıştırın.
  3. Posaları çıkana kadar bu malzemeleri ezin.
  4. Daha sonra hazırlamış olduğunuz bu karışımı burnunuza iyice yedirin.
  5. Burun kızarıklığınız geçene kadar bu işlemi uygulayın.

Burun Kenarı Kızarıklığı Kaç Günde Geçer?

burun kenarındaki kızarıklık

Burun kenarında kızarıklık çıkması durumunda uygulanabilecek yöntemleri yukarıda belirttik. Bu yöntemleri burnunuzdaki kızarıklık geçene kadar uygulayın. 2-3 gün içinde iyileşme görüceksiniz. Özellikle soğuktan dolayı oluşan kızarıklıklar genellikle 1-2 saat içerisinde kendiliğinden geçer. Uygulanan bu yöntemlerden sonuç alamamanız durumunda iyi bir cildiye doktoruna görünmeniz tavsiye edilmektedir.

Burun Neden Şişer ve Kızarır?

Burnun şişmesi ve kızarması çeşitli nedenlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Ancak bu durumun ortaya çıkmasındaki en büyük neden sinüzittir. Bu sinüzitler enfeksiyondan kaynaklanabileceği gibi alerji kaynaklı da olabilir. Burun iltihaplanması esnasında sinüs şişer ve burun tıkanıklığı oluşur. Burnun tıkanmasının ve sık sık baş ağrıtmasının asıl kaynağı sinüzittir. 

Burun Tahrişine Hangi Krem İyi Gelir?

Burun kenarınız kurumuş ve kızarmışsa bunun asıl nedeni soğuk algınlığıdır. Bu gibi durumlarda Bepanthol kremini kullanmanızda fayda bulunmaktadır. Özellikle kuru ciltler için son derece faydalı bir kremdir. Bu krem sayesinde deri yenilenmekte ve sürüldüğü bölge nemlenmektedir. Cildi nemlendirmesi tahrişin azalmasını sağlayacaktır.

Soğuk Havada Burun Neden Kızarır?

Burun daha çok soğuk havalarda kızarır ve kurur. Bununda en önemli nedeni, damarların genişlemesidir. Genişleyen damarlar sebebiyle kan akışınız artar. Bu durum burnunuzu soğuktan korur fakat burnunuz çok daha fazla sıvı ve mukus üretimine başlar. Bu da sürekli burnunuzun akmasına neden olur.

Burunda Yanma Hissi Neden Olur?

Bu sorunun cevabını net bir şekilde vermek pek doğru olmaz. Çeşitli nedenlerden ötürü burunda yanma hissedebilirsiniz. Ancak enfeksiyon kapmanız durumunda burunda yanma hissinin oluşması oldukça olağan bir durumdur. Öte yandan nemsiz yerlerde de burunda yanma hissi oluşmaktadır. Burunda yanma hissine neden olan bir diğer unsurda sinüzittir. Evde hazırlanan basit yöntemler ile bu problemden kurtulabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu