Facebook Pixel

Sistit İçin Şifalı Bitkiler

sistit için şifalı bitkiler

Sistit hastalığı, mesanenin veya diğer bir adıyla idrar torbasının iltihaplanmasıdır. Sistit hastalığının çeşitli ilaç tedavileri olmakla beraber bazı şifalı bitkilerle sistitin tedavisine yönelik çalışmalar yapılmaktadır. İdrar yolları ve üreme sistemlerinde en sık görülen rahatsızlıklardan olan sistitin, kadın bireylerde görülme oranı çok daha fazladır. Erken tanı konup hızlı bir şekilde tedavi edilmediği taktirde böbrekleri daha etkileyebilecek olan sistit, bilhassa mesane ve böbrek bölgelerinde kalıcı hasara yol açabilmektedir. Sistit için şifalı bitkiler konusundan önce sistit nedir ve hangi belirtilere sahiptir bilmekte fayda var.

Sistit Belirtileri Nelerdir?

Sistit rahatsızlığı, idrar torbasının iltihaplanması sonucunda açığa çıkar. Söz konusu sistit rahatsızlığının çeşitli durumları mevcuttur ve birçok etmen de pek çok ciddi sonuca neden olabilir. Genel olarak Sistit teşhisi ürolog hekimler tarafından konur ve bu teşhis durumu da çeşitli testler neticesinde ortaya konmaktadır. Tıbbi anlamda genel olarak antibiyotikler vasıtasıyla tedavi edilen Sistit, Sistit için şifalı bitkiler konseptli pek çok bitkisel kür yardımıyla da çözüme kavuşturulabilir. Fakat bu tür bitkilerin kullanımında uzman bir doktor ve diyetisyenin profesyonel bilgisine başvurmak veya bir beslenme uzmanının bilgisi dahilinde bu ürünleri kullanmak oldukça önemlidir. Bütün bu tedavi yöntemlerinden önce Sistit rahatsızlığının belirtisi olan durumlar nelerdir, genel olarak bir göz atalım.

  • İdrar yaparken sızı ve yanma,
  • Sık idrara çıkma ve ateş,
  • Kasık ve makat bölgelerinde ağrı,
  • Terleme ve yorgunluk,
  • Kusma ve bulantı,
  • Kötü kokulu ve bulanık idrar,
  • Cinsel ilişki esnasından ağrı durumları Sistit belirtisi olabilir.

Sistite Karşı Bitkisel Çözümler

Sistit rahatsızlığına karşı birçok farklı bitkisel çözüm bulunmakta ve bunlar genel olarak Sistit için şifalı bitkiler başlığı altında incelenmektedir. Sistit nedenli genel rahatsızlık durumunu hafifletmek, idrar torbası bölgesini temizlemeyi ve bu bölgelerde iltihabı azaltmayı ve genel yanma hissini hafifletmek için çeşitli bitkisel kürler mevcuttur. Bu bitkisel kürlerde çeşitli bitkilerin anti bakteriyel özelliklerinden faydalanılmaktadır. Bu kürlerin profesyonel bir uzman hekim gözetiminde kullanıldığından da emin olunmalıdır. Çeşitli bakteriyel enfeksiyonlar sonucu ortaya çıkan Sistit, idrar torbası iltihaplanması için kullanılan tıbbi bir terim olarak bilinir. Genellikle çeşitli bakteri enfeksiyonlarının bir sonucu olarak ortaya çıkan bu hastalık, aynı zamanda bazı tahriş edici etmen maddeler nedeniyle de oluşabilir.

Genellikle kadın bireyleri etkilemesi ile bilinen Sistit, kadınların kısa yollu idrar yollarından faydalanarak bu bireylere çok daha yüksek oranlarda etki ederler. Aynı zamanda görece olarak az bir oranda erkeklerde de gözlenebilen bu rahatsızlık, hastalık şiddetine bağlı olarak bireyden bireye büyük oranda değişiklik gösterir. Genel anlamda Sistit, idrar esnasında yanma hissi ve alt karın bölgelerinde ağrı ile ortaya çıkmaktadır. Oldukça hafif bir enfeksiyon sonucu ortaya çıkan Sistit, genellikle ilaç kullanmaya bağlı olmadan çok kısa bir süreci içerisinde hemen iyileşir. Bütün bu durumlara rağmen, tedbiri elden bırakmamak gerekir çünkü söz konusu bu enfeksiyon böbreklere yayılırsa çok daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Tıbbi olarak kullanılmakta olan antibiyotik ilaçlarla yürütülmekte olan tedavilere ek olarak, söz konusu hastalığı etkili şekilde kontrol altına almaya yarayan birçok farklı doğal tedavi yöntemi vardır.

Sistit İçin Şifalı Bitkiler ve Sistite Karşı Doğal Çözümler

  • Ekinezya: Ekinezya, hem antibiyotik hem de analjezik etkilere sahip olan ve idrar yolu enfeksiyonlarına yardımcı oldukça nitelikli bir bitkidir. Söz konusu bitkiyle bakterilere karşı vücut savunması artırılabilir ve birey vücudunun iyileşme süresi ciddi anlamda artırılabilir. Sistit için şifalı bitkiler denildiğinde akla gelen ilk bitkilerden olan Ekinezya, Ekinezya çayı olarak da gün içerisinde tüketilmektedir.

sistit-icin-sifali-bitkiler-ekinezya

  • Karahindiba: Karahindiba, çay olarak yapıldığı taktirde Sistit rahatsızlığı için doğal bir çözümdür ve hastalığın sebep olduğu idrara çıkma sırasındaki yaşanan ağrıyı da hafifletir. Genel olarak idrar söktürücü özelliği olan bu bitki, vücuttaki toplam idrar üretimini artırır ve idrar yollarındaki zararlı bakterileri de ortadan kaldırır.

sistit-icin-sifali-bitkiler-karahindiba

  • Ebegümeci, antosiyanin ve tanen içeriği oldukça zengin bir bitki olarak bilinir. Sistit için şifalı bitkiler arasında oldukça önemli bir konumda yer almaktadır. Bu bitki içeriği de idrara çıkma esnasında yaşanacak olan rahatsızlığı yatıştırır ve vücutta kısa süreli bir rahatlama sağlar.

ebegümeci

  • Güveyotu, çeşitli idrar yolları enfeksiyonları ile mücadele eden ve doğal antibiyotik etkisi barındıran Hidrokinon adlı bileşiği içermektedir. Söz konusu bu bileşik, içermiş olduğu antioksidan maddelere ek olarak idrar torbasını temizlemeye yardımcı olur. İdrar yollarındaki çeşitli iltihaplanmaları da azaltıcı yönde etki gösterir.
  • Kekik bitkisi, Sistit durumundaki idrar torbasını temizlemeye yardımcı bir etki göstermesi ile bilinmektedir. Anti bakteriyel özellikleri ile tanınan bir bitkidir. İdrar yollarında zararlı bakteri türlerinin çoğalmasına engel olur ve idrara çıkma esnasında görülen yanma hissini de minimum seviyelere kadar indirir. Sistit için şifalı bitkiler içerisinde en üst sıralarda yer alan Kekik bitkisi, günlük hayatta baharat olarak da sık sık kullanılmaktadır.

kekik bitkisi

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu